Vend din Magic Trackpad 180 grader

Her er et hurtigt tip til hvordan man kan vende sin Magic Trackpad 180 grader, så den virker når den ‘vender på hovedet’.

Jeg sad fornyligt og havde brug for at anvende min Magic Trackpad mens den vendte på hovedet, og tænkte at det måtte være muligt – og det er det også. Her er en kort guide til at aktivere autoorientering på din Trackpad. Det kræver et enkelt kort besøg i terminalen, og derefter er det blot at hvile 5 fingre på pladen for at skifte mellem almindelig og omvendt orientering.

 1. Åbn terminal og skriv følgende (på een linje):

  sudo defaults write com.apple.MultitouchSupport ForceAutoOrientation YES
  trackpad terminal

  Du vil blive spurgt om dit password, som du bare skal indtaste og afslutte med Enter (Du kan ikke se når du taster kodeordet, men terminal registerer stadig dit kodeord, når du skriver).

 2. Genstart din Mac.

 3. Tænd din Trackpad og sørg for at den er tilsluttet. Vend din Trackpad, hvorefter du placerer fem fingre på Trackpad’en, som på billedet herunder:

  trackpad-auto-orientation

  Vend Trackpad’en igen, placer fem fingre på, og du er tilbage til normal brug.

Desværre så virker autoorienteringen kun når den vendes 180 grader, så man kan ikke kun dreje Trackpad’en 90 grader. Skulle du have brug for at fjerne muligheden for at vende din Trackpad, så slet indstillingen i Terminalen med følgende kommando, og genstart din Mac igen.

sudo defaults delete com.apple.MultitouchSupport ForceAutoOrientation

Kilde: hints.macworld.com (Note: I tippet hos Macworld lister de to mulige terminal-kommandoer til at aktivere autoorientering, men jeg har kun haft held med den ene. Virker metoden som er beskrevet her ikke, så check linket og prøv evt. den anden metode)

Bjarke N. Hansen
23-årig Datalogi-studerende fra Odense, der elsker musik, programmering og godt design. Jeg er stolt ejer af Mac, iPhone og iPad.

2 Kommentarer

Mads N. Rasmussen 1 6. February, 2011

Hehe, sjovt lille trick.

Men i hvilken situation har du haft brug for at skulle vende din trackpad 180 grader? :D

Bjarke N. Hansen 2 7. February, 2011

Jo, ganske relevant spørgsmål :D

Sagen er den, at jeg finder det mest naturligt at have trackpad’en liggende foran tastaturet på skrivebordet (ligesom på en bærbar). Men trackpad’ens hældning er lidt irriterende, når den sådan hæver sig ind over tastaturet. Derfor tænkte jeg at det ville være smart, hvis man kunne vende trackpad’en og have den runde klods, som hæver trackpad’en, liggende ud over kanten på skrivebordet, så den ligger helt flat til bordet. Det er meget bedre for mig på den måde.

Godt du spurgte :)

Skriv kommentar