MovieCat!

En quiz omkring filmviden hvor scenerne er genskabt med katte. En sær, men samtidig underholdende sammensætning.

Hvad *meow* er det her?

MovieCat! er et helt basalt quiz spil med et ukendt antal film relaterede spørgsmål fordelt på 14 forskellige kategorier.

Det er udgivet af OtherWise Games, og er deres første udgivelse. Det blev udgivet i 2010 og har opnået ros fra diverse anmeldelser, samt fokus fra Apple’s side af.

Quizzen går i sin enkelthed ud på at besvare korrekt på 5 af spørgsmål i hver 5 runder før der gives muligheden for at gætte en afsluttende scene fra en film. Alt i alt har man 9 liv til at nå dertil.

Spørgsmål, spørgsmål, spørgsmål

Spørgsmålene samt deres kategorier er essensen i spillet og de skuffer på ingen måde. De tilgodeser de, som har set mange film, men samtidig er ligeglade med indholdet af rulleteksterne. Spørgsmål om lydmænd, forfattere og ham der spillede vagt nummer 7 er ikke til stede. Det kræver altså ikke at man er et orakel indenfor filmviden. Dette efterlader de mange spørgsmål til at omhandle handlingen i filmene samt de mest velkendte elementer som hovedskuespillere, Oscar-vindere, etc.

Periodemæssigt går spørgsmålene går fra 1970’erne hvor der er fokus på filmklassikere,  til og med 2010 hvor der er spørgsmål om de nyeste film, eksempelvis Inception. Der er flere nyere spørgsmål om b-film, hvilket er en udfordring hvis man ikke har ligget på sofaen og kogt TV2 Film de sidste mange eftermiddage.

Kategorier

Kategorierne er både sjove og opfindsomme. Ud af de 14 forskellige er der film genre som Action & Suspense, Horror & Sci-Fi, Chick Flick og Comedy. Mere interessant bliver det når der skal gættes film ud fra DVD Chapters, Clue Cards og Cat Chat hvor der vises ofte velkendt dialog fra filmen.

Kategorierne Screening Room og Double Feature indeholder billeder fra filmen som er genskabt med katte, både for at holde stilen, gimmicken og for ikke at gøre det alt for svært at gætte. Kategorien Dressing Room viser kostumer fra filmen.

Design

Brugergrænsefladen er en krydsning mellem katte og simple menuer. Det er intuitivt uden at indeholde nogen form for lir, og i forhold til de interessante og underholdende film-relaterede billeder med katte, så er menuerne lidt for simple.

Quizzen indeholder også et pointsystem som bruges til highscore med tilhørende leaderboard. Der gives ekstra point for hurtige besvarelser, og forkerte gæt giver minus point. Desuden er der diverse delingsmuligheder af ens highscore og afsluttende scener, blandt andet til Facebook.

Forbedringer

Det er dog ikke alt sammen positivt, da der er visse steder applikationen kan forbedres.

Det første der opdages af iOS 4.0+ ejerne er manglende multitask. Når MovieCat! bliver aktivt startes det forfra, og selvom loade-tiden er minimal på en iPhone 4 er det et irritationsmoment som ikke ville kræve meget at rette op på. Heldigvis gemmes ens nuværende quiz som derved kan genoptages.

MovieCat! benytter ej heller Apple’s egen Game Center, hvor der med fordel kunne benyttes Leaderboards delen samt Achievements. Desuden kunne der i senere opdateringer med fordel implementeres en form for multiplayer, hvor der stilles samme spørgsmål til hver spiller.

Desuden som nævnt kunne der godt bruges lidt lir ved menuerne og selve interfacen, nu når der er gjort meget ud af billederne.

Afsluttende kommentar

MovieCat! koster 12,- for fuld version, men findes også i en Lite udgave med begrænset indhold. Desuden er der også en iPad udgave til 18,- som indeholder en lokal multiplayer funktion. iPad udgaven er ikke blevet testet.

Den testede version af MovieCat! var 1.2 og blev opdateret i November 2010. iPad udgaven blev udgivet i December 2010, og det tyder på at udvikleren fortsat ønsker at forbedre oplevelsen.

Oliver Madsen
25-årig Datalogi studerende fra Odense, som bruger sin fritid på at udvikle underlige små spil til iOS, men kun når han ikke kæler med sine Apple produkter.

2 Kommentarer

Johan 1 6. February, 2011

MovieCat! er i dag gratis! http://cl.ly/4Ps0

Mads N. Rasmussen 2 6. February, 2011

Hey Johan,

Mange tak for tippet! :D

Skriv kommentar